Okategoriserade

Analyserar och analyserar

Det har varit skralt med inlägg. Jag vet. Det blir inte tid för det. Jag analyserar och analyserar, skriver och reflekterar. Det har också varit flera seminarium samt handledningsmöten på vilka jag har fått givande kommentarer på mina texter. Jag försöker att bearbeta texterna och ta del av den litteratur som det kan tipsas om så snart som möjligt efter att jag fått feedback medan ”minnet är färskt”, sedan kan texterna ”ligga ett tag”, även om enstaka avsnitt justeras vid behov, för att senare bearbeta texten i sin helhet med förnyat och fördjupat perspektiv. Det kan beskrivas som både en cirkulär, spiral och framåtskridande process som är mycket givande och utvecklande, även om det tar tid och energi.

Nu har jag precis kommit hem från en under tre dagar nordisk konferens inom religionssociologi i Göteborg. Konferensen inleddes med en ”pre-konferens” för doktorander. Jag presenterade en modell för meningsskapande vid mystiska erfarenheter som jag håller på att utveckla och arbeta fram under analysen av materialet. Lite oväntat fick jag knappast någon kritik alls eller behövde förtydliga något utan fick många lovordande kommentarer. Kul och uppskattat! Det var också många givande seminarier och trevliga möten bland kollegor. Intensivt men mycket inspirerande. Nu är det bara att fortsätta att analysera igen efter att ha samlat alla intryck och tankar.