Retreat

Är retreat i kortform just det som du behöver och längtar efter just nu? Kenosis retreat kan vara en halv eller hel dag eller några dagar för att göra det högst rimligt att ta sig tid till en “reträtt”, att dra sig tillbaka en tid, eller för att “prova på” vad ett retreat kan innebära. När du saktar in och stannar upp ger du dig själv tid och möjlighet att “tömma dig” och “bara vara”. Det ger återhämtning och behövlig vila. Du får också egen tid för tankar och reflektion för att komma mer i fas med dig själv och livet. Det ger perspektiv på tillvaron och inte sällan insikter som leder dig ”framåt, uppåt och framåt” och skapar mening i tillvaron.

På Kenosis retreat är det kravlöst. Vi har ett program med till exempel meditation, andnings- och yogaövningar (du behöver inte ha några förkunskaper), delande samtal, kanske med något specifikt önskat tema, och stunder i tystnad, men du väljer själv hur mycket du vill delta. Känner du att du vill vila en stund eller ”dra dig tillbaka” för dig själv så gör du det.

Kontakta Kenosis om du har frågor, vill boka ett retreat eller göra en intresseanmälan.

Platsen är, om inget annat anges, Högaskog utanför Båstad högst upp på Hallandsåsen, där Katarina bor. I den mån vädret tillåter är vi utomhus i den välgörande, helande och sköna naturen. Det finns också övernattningsmöjligheter i all enkelhet. Ta gärna med dig dagbok eller anteckningsbok, yogamatta eller liggunderlag, filt och din favoritkudde samt kläder efter väder om vi är ute. Det som serveras är vegetariskt. Har du några allergier eller matintoleranser, vänligen meddela det vid anmälan, tack.

Retreat anordnas i mån av intresse och förfrågan så gör gärna en intresseanmälan. Är ni redan ett sällskap eller grupp på minst tre personen som skulle vilja gå på retreat bokar vi omgående en lämplig tid.