Mötesplats Kenosis

Vill du träffa andra människor som har haft mystiska erfarenheter och dela din berättelse?

Då är du varmt välkommen till ”Mötesplats Kenosis”. Vi delar berättelser om mystiska erfarenheter och samtalar om mystiska erfarenheter som fenomen. Mötet är vanligtvis första söndagen varje månad kl 15 online på Zoom och pågår i ca en timme. Ibland träffas vi också hemma hos Katarina i Högaskog utanför Båstad högst uppe på den mytomspunna Hallandsåsen.

Anmäl dig senast fredag samma vecka som respektive möte. Du erhåller en länk till Zoom mötet vid anmälan. Behöver du hjälp att ladda ned programmet Zoom, som är kostnadsfritt, meddelar du det vid anmälan. Mötet kostar heller inget. Minsta antalet deltagare är tre personer och är vi många delar vi in oss i mindre grupper. 

“Mötesplats Kenosis” innebär att mötas i ödmjukhet, i det här fallet under temat mystiska erfarenheter. Dessa möten kan bland annat bidra till en känsla av sammanhang, KASAM, och fungera som en form av ”peer support” eller kamratstöd. För var och en handlar det mycket om att vara ödmjuk, nyfiken, ha ett öppet sinne, lyssna och kanske ställa förtydligande frågor. Det handlar alltså inte om någon debatt, ”rätt eller fel”, ”sant eller fiktion”, ifrågasätta, försöka övertala, uppnå konsensus eller tolkningsföreträde utan om dialogiska, ödmjuka, öppna och givande möten och samtal som kan skapa mening i tillvaron. I ramarna för mötet ingår det självskrivet att respektera varandra och att inte föra vidare vad andra människor delar och berättar i förtroende.

Vill du skriva och dela din berättelse kan du mejla den till katarina@kenosis.se. Berätta vad du har upplevt, tid och plats, om du var i någon speciell situation och hur du har tolkat din upplevelse. Berätta gärna också om erfarenheten har fått några konsekvenser, positiva som negativa, och om du har delat det med andra människor och hur du i så fall har blivit bemött.

Skulle du själv vilja anordna mötesplatser för samtal om mystiska erfarenheter och vill ha vägledning eller har funderingar och frågor, kontakta gärna Kenosis.