Skrivarkurs

Denna skrivarkurs eller workshop är för dig som vill använda dig av skrivande som ett sätt att utvecklas, reflektera och få utlopp för kreativ energi. Du vill kanske skriva men har svårt för att komma igång eller vill få inspiration i ditt fortsatta skrivande.

Vi använder oss av en metod som kan kallas reflekterande skrivande. Det innebär att du skriver för att stimulera tanke- och känsloprocesser, för att tänka, lyssna inåt, komma i kontakt med känslor, få insikter och mental klarhet eller ”tömma dig” på allt som kan röra sig i sinnet. Det kan också betraktas som ett slags intuitivt skrivande och en metod för reflektion, lyssnande och kreativitet. Du skriver för och till dig själv och inte till andra människor eller för att bli läst av andra. Formen, stilen eller hur det ser ut spelar med andra ord ingen roll.

Det är en endagskurs eller workshop som du kan gå flera gånger. Vi börjar kl 10 och slutar ca kl 17. Vegetarisk lunch och fika ingår. Platsen är, om inget annat önskas, Högaskog på den mytomspunna Hallandsåsen.

Kontakta Kenosis om du har frågor, vill boka en skrivarkurs eller göra en intresseanmälan.

Som förberedelser införskaffar eller skapar du en för dig vacker och inspirerande anteckningsbok om du inte redan har en. Välj linjerat eller olinjerat beroende på om du vill ha blanka sidor för att lättare kunna rita och skissa i den också. Denna skrivarbok tar du med samt din ”älsklingspenna” om du har en eller en penna (eller två) som du tycker är skön att skriva med och som har ”flyt”. Ha kläder efter väder och ta gärna med dig ett sittunderlag för att kunna sitta i naturen var som helst och skriva om du skulle vilja det.

Skrivarkursen anordnas i mån av intresse och förfrågan så gör gärna en intresseanmälan. Är ni redan ett sällskap eller grupp på minst tre personen som känner er inspirerade att gå skrivarkursen bokar vi omgående en lämplig tid.