The Blog

På G

Sommaren har varit givande på många sätt. Både arbete och vila. Mycket natur, reflektion och inspiration.

Förutom att jag har intensivläst läskursen Avancerad 1 på masternivå, har jag bland annat haft ett ”mini-retreat”. För att förmedla forskning till allmänheten och bidra till att minska tabu kring tro på oförklarliga fenomen har jag som frilans tecknat ett avtal med Egmont Publishing och Tidningen Nära, så håll gärna utkik där. Den första artikeln handlar om Hilma af Klint och Anna Laestadius Larssons senaste roman om henne. Två andra beställda artiklar som jag skrivit i sommar handlar om svenskarnas tro, eller icke tro, och om fantasy filmer som Harry Potter kan fylla ett existentiellt tomrum. I den senare artikeln ingår också vårt besök (min dotter och jag) på Harry Potter museet utanför London.

Vidare har jag tagit kontakt med några närliggande kommuner för dialogmöten om religion i sekulariserade Sverige i integrationsprojekt för nyanlända. Det visade sig att intresset var stort för även föreläsning för allmänheten och individuell vägledning så jag hoppas att det blir något av det i höst.

Nästa vecka drar kurserna igång vid Lunds Universitet, då också mentorsuppdragen som jag har där. Det ideella arbetet på Skyddsjouren tickar på och så tänkte jag erbjuda en meditationskurs, för nybörjare eller för att komma igång igen om man ”kommit av sig”. Så jag är på G! Är du?

24 augusti, 2017 0 Comments